Εκδηλώσεις

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ

ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ


Απονομή τιμητικής πλακέτας στην Αικατερίνη Αράπη για την 40ετή συνεχή προσφορά στην Αδελφότητα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Η Αδελφότητα Ροδαυγής πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό στις 4 Μαρτίου 2018 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52 και από ώρα 11.30 έως 5.30 μ.μ. Το Δ.Σ. της Αδελφότητας θεωρεί την εκδήλωση αυτή ως μία ευκαιρία συνάντησης, ανταμώματος και αναπόλησης του παρελθόντος. Μία συνάντηση στην οποία δίνεται η δυνατότητα να βρεθούν οι χωριανοί μεταξύ τους και να γυρίσουν το χρόνο πίσω. Καλούμε τους χωριανούς να δώσουν το παρόν σε αυτή τη συνάντηση και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είναι μία διαφορετική ημέρα για όλους, με πολλές εκπλήξεις. Η μεγάλη παρουσία θα είναι απόδειξη ότι επιθυμούμε τη συνέχιση αυτής της εκδήλωσης. Το Δ.Σ. θα κάνει ότι το καλύτερο γίνεται, για να μείνεται ευχαριστημένοι. Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης, σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στα μέλη του Δ.Σ. μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2018.  Μην το αφήσετε για την τελευτααία στιγμή. Σας περιμένουμε όλους. Η χαρά μας θα είναι μεγάλη.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

Με ποικιλία ποιοτικών εκδηλώσεων τις οποίες πραγματοποίησαν οι φορείς του χωριού, γιόρτασαν οι χωριανοί και οι επισκέπτες, που επέλεξαν τη Ροδαυγή ως προορισμό,  τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του  νέου έτους.

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Ροδαυγής με την ευκαιρία του ερχομού του καινούριου έτους 2018, εύχεται στους απανταχού χωριανούς να έχουν μία ευτυχισμένη χρονιά και κάθε οικογενειακή ευτυχία. Ευχόμαστε  να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου χρόνου κοντά στα πιο αγαπημένα προσωπά τους και να γίνουν πραγματικότητα όλες οι προσδοκίες τους.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις


10-15 Αυγούστου 2017

΄Εκθεση βιβλίου στην πλατεία του χωριού

13 Αυγούστου 2017

Αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη στην πλατεία του χωριού


Εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν

Αύγουστος 2016

Ημερίδα με θέμα "Η σημασία της πρόληψης στη σωματική υγεία. Μίλησαν πέντε γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και απάντησαν σε ερωτήματα των παρευρισκομένων.

12-2-2017

Ετήσιος χορός στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ

Από την έκθεση βιβλίου στην πλατεία του χωριού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης βιβλίου που διοργάνωσε η Αδελφότητα στο χωριό από 10 έως 15 Αυγούστου 2017. Η έκθεση λειτουργούσε καθημερινά από από 19.30-22.30 και τις αργίες μετά την εκκλησία . Η επισκεψιμότητα και αγορά βιβλίων ήταν ικανοποιητική. Το μεγαλύτερο μέρος των βιβλίων αφορούσε την παιδική ηλικία, χωρίς να λείπουν και τίτλοι βιβλίων για ενήλικες. Τα παιδιά ήλθαν σε επαφή με βιβλία και αυτό ήταν το πιο μεγάλο κέρδος γι΄αυτά. Πιστεύουμε ότι ήταν ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή.

Πρόσκληση για τα εγκαίνια

Οι πάγκοι με τα βιβλία

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας απευθύνει σύντομο χαιρετισμό

Οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούν τη διαδικασία των εγκαινίων

Η κυρία Βασιλική Παρρά,διδάκτορας της Σχ. Επιστημών Αγωγής του Παιδαγωγικού Τμήματος Τμ. Δημ. Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απευθύνει σύντομη ομιλία με θέμα: "Το πολλαπλό κέρδος από την επαφή με το λογοτεχνικό βιβλίο"


Μέρος της συλλογής των βιβλίων

Η συλλογή των βιβλίων

Ανακοινώσεις

Κάποιος είπε

Από τη μουσική βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο στιχουργό-συνθέτη και ερμηνευτή Βασίλη Τσιτσάνη.

Στις 13 Αυγούστου η Αδελφότητα διοργάνωσε μουσική βραδιά αφιερωμένη στο Βασίλη Τσιτσάνη. Το μουσικό μέρος παρουσίασε η ορχήστρα ΤΑΜΑΜ. Τη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη  παρουσίασε ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Νικ. Πλαστήρας. Μίλησε για τη ζωή και το έργο του σε όλες της φάσεις της ζωής του και παρουσίασε αρκετές πτυχές της ζωής του , άγνωστες στο ευρύ κοινό. Η συμμετοχή χωριανών, φίλων και επισκεπτών ήταν αρκετά μεγάλη. ΄Εντονη ήταν η παρουσία των νέων του χωριού, οι οποίοι στο τέλος το ευχαριστήθηκαν χορεύοντας γνωστά τραγούδια.


Ο Παναγιώτης Πλαστήρας παρουσιάζοντας τη ζωή και το έργο του Τσιτσάνη

Το κοινό παρακολουθεί το πρόγραμμα

Μετά το τέλος του προγράμματος ακολούθησε χορός

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Ροδαυγής μας σύμφωνα με το καταστατικό του προσκαλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19-11-2017 ώρα 10.30 π.μ. μέχρι 14:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, οδός Πανεπιστημίου 52, Αθήνα Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 26-11-2017 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα και θα έχει απαρτία με τα παρόντα μέλη.

Επειδή την πρώτη Κυριακή(19-11-2016) δε θα υπάρξει απαρτία, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα η προηγούμενη εμπειρία, όσοι επιθυμούν να παρευρίσκονται να έλθουν τη δεύτερη Κυριακή (26-11-2017)

Θέματα ημερήσιας διάταξης

 • Απολογισμός δράσης απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
 • Οικονομικός απολογισμός
 • ΄Εκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
 • ΄Εγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
 • Προτάσεις και τοποθετήσεις μελών
 • Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής
 • Αρχαιρεσίες


Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει το αργότερο μέχρι την 14-11-2016 να επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αμέσως μετά την Γ.Σ. θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής. Απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες και ιδιαίτερα στους νέους που έχουν και διάθεση για δουλειά να πλαισιώσουν το Δ.Σ. όχι μόνο με τη συμμετοχή στις δραστηριότητές μας, αλλά και με την υποβολή υποψηφιότητας στις αρχαιρεσίες. Για όποια πληροφορία τηλεφωνείστε στα μέλη του Δ.Σ.


Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
το Δ.Σ. του Συλλόγου μας

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ


Στις 26 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ,στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, η Γενική Συνέλευση και η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Στην αρχή ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Βασίλης Οικονόμου αναφέρθηκε στον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το απερχόμενο Δ.Σ. και ακολούθως παρουσίασε τον Διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της διετίας που πέρασε και ο οποίος περιλάμβανε.

 • Τη συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας
 • Ολοκλήρωση της τροποποίησης του καταστατικού με σημαντικότερη αλλαγή την τριετή θητεία του νέου Δ.Σ.
 • Δύο συνεστιάσεις στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ και στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ
 • Εκδηλώσεις στο χωριό. Τον Αύγουστο του 2016 ημερίδα υγείας στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και τον Αύγουστο του 2017 ΄Εκθεση βιβλίου από 10-15 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού και μουσική βραδιά αφιερωμένη στην Βασίλη Τσιτσάνη.
 • Δημιουργία ιστοσελίδας της Αδελφότητας από το Δ.Σ., χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
 • Κατασκευάστηκαν μαγνητάκια με φόντο την Αγία Παρασκευή και το κέντρο του χωριού.
 • Συνάντηση με τους νέους του χωριού στο χωριό
 • Συμμετοχή του Προέδρου της Αδελφότητας σε συνάντηση φορέων των χωριών του Ξηροβουνίου.

Στη συνέχεια έγινε ο οικονομικός απολογισμός. Το απερχόμενο ΔΣ αφήνει οικονομικό υπόλοιπο για την επόμενη χρήση το ποσό των 6.100,83€. Ακολούθως πήραν το λόγο ο Κώστας Αναγνωστάκης, ο Σπύρος Μάνος, ο Κων/νος Πλαστήρας, ο Κων/νος Μάνος και έκαναν εποικοδομητικές προτάσεις

Αφού έγινε η έγκριση των πεπραγμένων του Δ.Σ. από τους παρευρισκόμενους, ακολούθησαν αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ. Επειδή δεν υπήρξαν νέες υποψηφιότητες , παρά μόνων αυτών που συγκροτούσαν το προηγούμενο Δ.Σ. , αυτό είχε ως συνέπεια το νέο Δ.Σ. να απαρτίζεται από τα ίδια μέλη εκτός του Σταύρου Νεκτάριου ο οποίος στρατεύτηκε. Ο Νίκος Κανέλης εκδήλωσε την επιθυμία να είναι υποψήφιος και αυτό έγινε αποδεκτό από όλους με μεγάλη ευχαρίστηση. ΄Ετσι έλαβε τέλος η Γ.Σ., αποχώρησαν οι παρευρισκόμενοι, αφού προηγουμένως ο Πρόεδρος της Αδελφότητας ευχαρίστησε τους απανταχού Ροδαυγιώτες για τη μεγάλη συνεισφορά τους στην έκδοση της εφημερίδας, την Αικατερίνη Αράπη για τη συνεχή 40ετη προσφορά στην Αδελφότητα, και τους παρευρισκόμενους για τη θυσία που έκαναν να παρευρεθούν στη συνάντησή μας. Ακολούθησε συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. με σκοπό τη συγκρότησή του σε σώμα. Το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος:               Βασίλης Οικονόμου

Αντιπρόεδρος:      Ελένη Πλαστήρα

Γεν. Γραμματέας:  Σπύρος Μάνος

Ταμίας:                     Κων/νος Μάνος

Μέλη:                       Γιαννούλα Πηνελόπη

                                  Αρετή Οικονόμου

                                  Νίκος Κανέλης