Εκδηλώσεις

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Κυκλοφόρησε το καινούργιο βιβλίο της Παναγιώτας Π. Λάμπρη με τον τίτλο «Λιανοτράγουδα» (αυτοέκδοση, Πάτρα 2019).

Η δημιουργός, μέχρι τώρα, πέραν άλλων δημοσιεύσεων, έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τη γενέτειρά της, τη Ροδαυγή Άρτας, δύο ποιητικές συλλογές, καθώς και τις ταξιδιωτικές εντυπώσεις «Σε δρόμους της Κίνας». Ας σημειωθεί πως, τόσο η ποιητική της συλλογή «Χαρμολῦπες», όσο και οι ταξιδιωτικές εντυπώσεις της «Σε δρόμους της Κίνας», προσφέρονται δωρεάν στους φιλαναγνώστες μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://issuu.com/panagiotalampri/docs

Η ποιητική συλλογή «Λιανοτράγουδα» περιλαμβάνει δίστιχα, τα οποία έχουν γραφεί από τις αρχές του 2015 έως το τέλος του 2018, και η Παναγιώτα Π. Λάμπρη δημοσιεύει και τούτο το βιβλίο της, το οποίο αφιερώνει «Στον σύντροφό της», μόνο σε ηλεκτρονική μορφή και το διαθέτει δωρεάν στο αναγνωστικό κοινό.

Όποιος, λοιπόν, επιθυμεί να μελετήσει τα «Λιανοτράγουδά» τηςή να τα χαρίσει σε φίλους του, μπορεί να το κάνει μέσω της ακόλουθης ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://issuu.com/panagiotalampri/docs/______________

ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Αδελφότητας η οποία μετατράπηκε σε ΑΝΤΑΜΩΜΑ. Παρά το τσουχτερό κρύο και τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι Ροδαυγιώτες έδωσαν βροντερό  παρόν στη συνάντηση αυτή. Η συνάντηση αυτή είχε κάποια ιδιαιτερότητα, η οποία συνίσταται στην παρουσία κατοίκων του χωριού οι οποίοι ήρθαν με λεωφορείο από το χωριό για να βρεθούν μαζί μας. Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας τους ευχαρίστησε για τη θυσία που έκαναν και το Δ.Σ. σε ένδειξη αναγνώρισης αυτής της θυσίας τους, τους έδωσε κάποιο χρηματικό ποσό για να πιούν τον καφέ τους στην επιστροφή. Παραβρέθηκαν μέλη των Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Γυναικών και των Φίλων του ΄Αμμου. Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και τόνισε τη μεγάλη σημασία της παρουσίας τους. Αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του σωματείου και εξήρε τη συμβολή όλων των χωριανών, οι οποίοι από το υστέρημά τους δίνουν ό,τι μπορούν για την επίτευξη των σκοπών. Με τη λήξη της εκδήλωσης δόθηκε η υπόσχεση να βρεθούμε πάλι του χρόνου.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Βασίλης Οικονόμου απευθύνει χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ροδαυγής Θεοφάνης Κίτσος

Πλήθος πατριωτών βρέθηκε στη συνάντηση η οποία μετατράπηκε σε αντάμωμα

Εκδήλωση Αδελφότητας

Αγαπητοί χωριανοί και φίλοι του χωριού μας,

Η φετινή μας συνάντηση θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου

και ώρα13.00 στην πολύ ωραία αίθουσα εκδηλώσεων του

ΤΕΝΙΣ ΚΛΑΜΠ Χαλανδρίου στην οδό Γαρυττού 13

στο Χαλάνδρι. Ο καθένας θα πληρώνει στο κατάστημα

το ποσό των είκοσι 20€. Καλούμε του χωριανούς να μας

τιμήσετε με την παρουσία σας και να είστε βέβαιοι ότι θα

μείνετε ευχαριστημένοι από το χώρο, τη μουσική και το φαγητό.

Εμείς ως Δ.Σ. θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Παράκλησή

μας να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι 16 Φεβρουαρίου στα μέλη

του Δ.Σ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η Αδελφότητα προσέφερε το ποσό των 100 € στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής για εργασίες στον Προφήτη Ηλία (αλλαγή σκεπής)

10Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς του χωριού πραγματοποιεί κι εφέτος τη Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟY. Την προηγούμενη ημέρα 13 Οκτωβρίου θα γίνει " Ο δρόμος του κάστανου και το κυνήγι του κάστανου". Η αφετηρία του δρόμου του κάστανου είναι τα Πιστιανά και τερματισμός η πλατεία του χωριού.Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στις δύο εκδηλώσεις.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ

Το καγκελάρι της Λαμπρής θα χορεύεται πλέον την Κυριακή του Πάσχα, μετά τον Εσπερινό της Αγάπης αντί της Τρίτης της Λαμπρής.

Στην αλλαγή αυτή κατέληξαν οι φορείς του Χωριού, αντιλαμβανόμενοι την απαίτηση των κατοίκων, των απανταχού Ροδαυγιωτών και την ανάγκη διασφάλισης του εθίμου αφού τα τελευταία χρόνια η πορεία του δρώμενου ήταν φθίνουσα.

Είχε προηγηθεί ανάληψη πρωτοβουλίας, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας, (προτάθηκε από τους φορείς) που απέστειλε επιστολή - εισήγηση προς όλους, οι οποίοι με τη σειρά τους, αφού συνεδρίασαν απάντησαν θετικά, οι μεν τέσσερις (4) ομόφωνα οι δε άλλοι δύο κατά πλειοψηφία.

Ακολούθησε Συνέλευση των κατοίκων την 8η Αυγούστου, στην οποία τοποθετήθηκαν απλοί κάτοικοι υπέρ της αλλαγής, ακούστηκαν όμως και φωνές διαφορετικής άποψης. Δηλαδή ορισμένοι συγχωριανοί μας υποστήριξαν να παραμείνει η ημέρα τέλεσης του δρώμενου ως έχει.

Τελικά υιοθετήθηκε η άποψη περί αλλαγής της ημέρας τέλεσης του δρώμενου από την Τρίτη της Λαμπρής την Κυριακή του Πάσχα μετά τον εσπερινό της Αγάπης για τους παρακάτω λόγους:

α. Με την αλλαγή αυτή δεν καταργείται το έθιμο αλλά διασφαλίζεται η συνέχεια του.

β. Αναβαθμίζεται το Καγκελάρι με μεγαλύτερη συμμετοχή, όπως ελπίζουμε.
γ. Οι αποφάσεις των ΔΣ των φορέων ήταν ισχυρά πλειοψηφικές για την αλλαγή της ημέρας (συνολικά δυο μέλη ΔΣ διαφώνησαν από τα περίπου 35) και

δ. Δίνουμε τη δυνατότητα στους απανταχού Ροδαυγιώτες και επισκέπτες κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα να συμμετέχουν στο δρώμενο σύμφωνα με την επιθυμία τους, που κατ επανάληψη έχει εκφραστεί.

Με αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν επισκέπτεται το χωριό μας γιατρός για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ούτε μία φορά την εβδομάδα, η Αδελφότητα δια του προέδρου της έστειλε την παρακάτω επιστολή στις 13-9-2018.

ΑΠΟ: Αδελφότητα Ροδαυγής ΄Αρτας

Αριστοφάνους 1 Γαλάτσι 11146

e-mail: voikono@hotmail.com

ΠΡΟΣ: 1. Υπουργείο Υγείας

Αυτοτελές Τμήμα Οργάνωσης

Υγειονομικών Περιφερειών

2.6η ΥΠΕ

Υπόψη Γραμματείας Διοικητή

Υπάτης 1 ΄

Πάτρα 26441

3. Νοσοκομείο ΄Αρτας

Υπόψη κ. Διοικητή

΄Αρτα

Αξιότιμοι κύριοι,

Εκπροσωπώντας τους απανταχού κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Ροδαυγής ΄Αρτας σας κάνω γνωστά τα παρακάτω:

Βρισκόμενος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο χωριό μου, με μεγάλη λύπη διαπίστωσα τα παρακάτω:

Ενώ μέχρι πριν κάποιο χρονικό διάστημα επισκεπτόταν το χωριό μία φορά την εβδομάδα γιατρός, ίσως από το Νοσοκομείο της ΄Αρτας, και εξυπηρετούσε τους κατοίκους τόσο του συγκεκριμένου χωριού, όσο και γειτονικών χωριών συνταγογραφώντας τα απαραίτητα φάρμακα, το τελευταίο διάστημα έχει σταματήσει πλέον η επίσκεψη γιατρού στο χωριό για άγνωστους λόγους.

Η μη παρουσία γιατρού έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στους κατοίκους του χωριού. Οι κάτοικοι αναγκάζονται να πηγαίνουν στο πιο κοντινό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας το οποίο απέχει 25 περίπου χιλιόμετρα. Πέραν της απόστασης που διανύουν και της οικονομικής επιβάρυνσης που υφίστανται, αναγκάζονται να αφιερώνουν περίπου μισή ημέρα για το σκοπό αυτό, επειδή δεν υπάρχει τακτική συγκοινωνία. Αυτό είναι αρκετά επώδυνο, αν ληφθεί υπόψη ότι η πλειοψηφία των κατοίκων είναι συνταξιούχοι.

Δεδομένου ότι στο χωριό υπάρχει φαρμακείο, πιστεύω ότι αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί. Αυτή η υπηρεσία προς τους κατοίκους πιστεύω ότι είναι η ελάχιστη, τη δικαιούνται και η πολιτεία οφείλει να την παρέχει, παρά τα προβλήματα που ενδεχομένως υπάρχουν.

Κατόπιν τούτων, είναι αυτονόητο το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, δείχνοντας την ευαισθησία σας σε τέτοια θέματα, σας παρακαλούμε όπως προβείτε στην άμεση επίλυση της συγκεκριμένης δυσλειτουργίας. Να είστε βέβαιοι ότι η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος θα τύχει της ανάλογης αναγνώρισης. Δεν ζητάμε κάποια ιδιαίτερη αντιμετώπιση αλλά το αυτονόητο.

Τέλος, ελπίζοντας ότι αντιλαμβάνεστε το υπάρχον πρόβλημα, θα δώσετε τη λύση που πρέπει και που δικαιούνται οι κάτοικοι σε μία ευνομούμενη πολιτεία. Προσδοκώ από μέρους σας την ανάλογη ενημέρωση.

Με εκτίμηση

Βασίλειος Οικονόμου

Πρόεδρος Αδελφότητας Ροδαυγής ΄Αρτας

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΔΟΦΕΓΓΑΡΟ

Η Αδελφότητα συμμετείχε στις εκδηλώσεις του ΡΟΔΟΦΕΓΓΑΡΟΥ 2018 με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

 • Προβολή της κλασικής ταινίας «Οι Αριστόγατες» την οποία παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα παιδιά του χωριού και μερικοί μεγαλύτεροι νέοι. Η συγκεκριμένη ταινία είναι 20η κλασική ταινία μεγάλου μήκους της Disney. Οι ΑΡΙΣΤΟΓΑΤΕΣ, είναι ένα απαράμιλλο μείγμα έντονης περιπέτειας, ζωντανών χαρακτήρων και εύθυμης μουσικής που συνάρπασε όσους την παρακολούθησαν.
 • Οι ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ σε συνεργασία με την Αδελφότητα παρουσίασαν με το δικό τους τρόπο ιστορίες από τον τόπο μας, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στην πηγή ΜΠΕΣΙΚΟΣ, διάρκειας μίας ώρας και 15 λεπτών. Η προσπάθεια που κατέβαλλαν ήταν πολύ μεγάλη και το αποτέλεσμα που απόλαυσαν οι πολλοί παρευρισκόμενοι ήταν μαγικό. ΄Ηταν μία ποιοτική βραδιά, το οποίο μπορεί να διαπιστώσει κάποιος και από το πρόγραμμα. Ο πρόεδρος της Αδελφότητας αφού χαιρέτησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε η συνεργασία με τους νέους το προηγούμενο καλοκαίρι, ευχαρίστησε τα παιδιά και ευχήθηκε να υπάρξει συνέχεια.

Εξέφρασε την έκπληξη για αυτό που παρακολουθήσαμε και ακολούθως τους προσφέρθηκε ένα κέρασμα από την Αδελφότητα στην πλατεία. Εκείνο το οποίο απογοήτευσε όλους ήταν το ότι από την πηγή δεν έβγαινε νερό, παρά μόνο από τα πλάγια. Μήπως πρέπει να γίνει κάτι γι' αυτό;


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΜΠΕΣΙΚΟ

Η καλλιτεχνική ομάδα των νέων του χωριού και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας

Η εκδήλωση σε εξέλιξη

Ενήλικες και νέοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Η υποβολή των δηλώσεων(κυρίως γης) θα αρχίσει στις 30 Οκτωβρίου 2018 και θα λήξει στις 30 Ιανουαρίου 2019 για τα φυσικά πρόσωπα και τρεις μήνες αργότερα για τους κατοίκους εξωτερικού.

Έως τότε συγκεντρώνουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά: Τίτλους κτήσης(συμβολαιογραφικές πράξεις, δικαστικές αποφάσεις, πιστ. μεταγραφής, έγγραφα χρησικτησίας, πιστοποιητικά κληρονομιάς) και απλά φωτοαντίγραφα της αστυνομικής ταυτότητας και εγγράφου αποδεικτικού ΑΦΜ.

Εντοπίζουμε το ακίνητό μας (τοπογραφικό διάγραμμα ή δωρεάν υπηρεσία θέασης ορθοφωτογραφιών της ΕΛΛ. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ή gps χειρός ή υπόδειξη στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Η υποβολή γίνεται με φυσική παρουσία στο Γραφείο Κτηματογράφησης ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο (χωρίς θεώρηση) ή ηλεκτρονικά. ΔΕΝ γίνεται δεκτή ταχυδρομική υποβολή δήλωσης.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ

ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ


Απονομή τιμητικής πλακέτας στην Αικατερίνη Αράπη για την 40ετή συνεχή προσφορά στην Αδελφότητα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Η Αδελφότητα Ροδαυγής πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό στις 4 Μαρτίου 2018 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52 και από ώρα 11.30 έως 5.30 μ.μ. Το Δ.Σ. της Αδελφότητας θεωρεί την εκδήλωση αυτή ως μία ευκαιρία συνάντησης, ανταμώματος και αναπόλησης του παρελθόντος. Μία συνάντηση στην οποία δίνεται η δυνατότητα να βρεθούν οι χωριανοί μεταξύ τους και να γυρίσουν το χρόνο πίσω. Καλούμε τους χωριανούς να δώσουν το παρόν σε αυτή τη συνάντηση και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είναι μία διαφορετική ημέρα για όλους, με πολλές εκπλήξεις. Η μεγάλη παρουσία θα είναι απόδειξη ότι επιθυμούμε τη συνέχιση αυτής της εκδήλωσης. Το Δ.Σ. θα κάνει ότι το καλύτερο γίνεται, για να μείνεται ευχαριστημένοι. Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης, σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στα μέλη του Δ.Σ. μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2018.  Μην το αφήσετε για την τελευτααία στιγμή. Σας περιμένουμε όλους. Η χαρά μας θα είναι μεγάλη.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

Με ποικιλία ποιοτικών εκδηλώσεων τις οποίες πραγματοποίησαν οι φορείς του χωριού, γιόρτασαν οι χωριανοί και οι επισκέπτες, που επέλεξαν τη Ροδαυγή ως προορισμό,  τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του  νέου έτους.

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Ροδαυγής με την ευκαιρία του ερχομού του καινούριου έτους 2018, εύχεται στους απανταχού χωριανούς να έχουν μία ευτυχισμένη χρονιά και κάθε οικογενειακή ευτυχία. Ευχόμαστε  να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου χρόνου κοντά στα πιο αγαπημένα προσωπά τους και να γίνουν πραγματικότητα όλες οι προσδοκίες τους.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις


10-15 Αυγούστου 2017

΄Εκθεση βιβλίου στην πλατεία του χωριού

13 Αυγούστου 2017

Αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη στην πλατεία του χωριού


Εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν

Αύγουστος 2016

Ημερίδα με θέμα "Η σημασία της πρόληψης στη σωματική υγεία. Μίλησαν πέντε γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και απάντησαν σε ερωτήματα των παρευρισκομένων.

12-2-2017

Ετήσιος χορός στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ

Από την έκθεση βιβλίου στην πλατεία του χωριού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης βιβλίου που διοργάνωσε η Αδελφότητα στο χωριό από 10 έως 15 Αυγούστου 2017. Η έκθεση λειτουργούσε καθημερινά από από 19.30-22.30 και τις αργίες μετά την εκκλησία . Η επισκεψιμότητα και αγορά βιβλίων ήταν ικανοποιητική. Το μεγαλύτερο μέρος των βιβλίων αφορούσε την παιδική ηλικία, χωρίς να λείπουν και τίτλοι βιβλίων για ενήλικες. Τα παιδιά ήλθαν σε επαφή με βιβλία και αυτό ήταν το πιο μεγάλο κέρδος γι΄αυτά. Πιστεύουμε ότι ήταν ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας απευθύνει σύντομο χαιρετισμό

Οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούν τη διαδικασία των εγκαινίων

Από τη μουσική βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο στιχουργό-συνθέτη και ερμηνευτή Βασίλη Τσιτσάνη.

Στις 13 Αυγούστου η Αδελφότητα διοργάνωσε μουσική βραδιά αφιερωμένη στο Βασίλη Τσιτσάνη. Το μουσικό μέρος παρουσίασε η ορχήστρα ΤΑΜΑΜ. Τη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη  παρουσίασε ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Νικ. Πλαστήρας. Μίλησε για τη ζωή και το έργο του σε όλες της φάσεις της ζωής του και παρουσίασε αρκετές πτυχές της ζωής του , άγνωστες στο ευρύ κοινό. Η συμμετοχή χωριανών, φίλων και επισκεπτών ήταν αρκετά μεγάλη. ΄Εντονη ήταν η παρουσία των νέων του χωριού, οι οποίοι στο τέλος το ευχαριστήθηκαν χορεύοντας γνωστά τραγούδια.


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Ροδαυγής μας σύμφωνα με το καταστατικό του προσκαλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19-11-2017 ώρα 10.30 π.μ. μέχρι 14:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, οδός Πανεπιστημίου 52, Αθήνα Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 26-11-2017 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα και θα έχει απαρτία με τα παρόντα μέλη.

Επειδή την πρώτη Κυριακή(19-11-2016) δε θα υπάρξει απαρτία, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα η προηγούμενη εμπειρία, όσοι επιθυμούν να παρευρίσκονται να έλθουν τη δεύτερη Κυριακή (26-11-2017)

Θέματα ημερήσιας διάταξης

 • Απολογισμός δράσης απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
 • Οικονομικός απολογισμός
 • ΄Εκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
 • ΄Εγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
 • Προτάσεις και τοποθετήσεις μελών
 • Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής
 • Αρχαιρεσίες


Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει το αργότερο μέχρι την 14-11-2016 να επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αμέσως μετά την Γ.Σ. θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής. Απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες και ιδιαίτερα στους νέους που έχουν και διάθεση για δουλειά να πλαισιώσουν το Δ.Σ. όχι μόνο με τη συμμετοχή στις δραστηριότητές μας, αλλά και με την υποβολή υποψηφιότητας στις αρχαιρεσίες. Για όποια πληροφορία τηλεφωνείστε στα μέλη του Δ.Σ.


Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
το Δ.Σ. του Συλλόγου μας


Στις 26 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ,στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, η Γενική Συνέλευση και η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Στην αρχή ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Βασίλης Οικονόμου αναφέρθηκε στον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το απερχόμενο Δ.Σ. και ακολούθως παρουσίασε τον Διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της διετίας που πέρασε και ο οποίος περιλάμβανε.

 • Τη συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας
 • Ολοκλήρωση της τροποποίησης του καταστατικού με σημαντικότερη αλλαγή την τριετή θητεία του νέου Δ.Σ.
 • Δύο συνεστιάσεις στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ και στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ
 • Εκδηλώσεις στο χωριό. Τον Αύγουστο του 2016 ημερίδα υγείας στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και τον Αύγουστο του 2017 ΄Εκθεση βιβλίου από 10-15 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού και μουσική βραδιά αφιερωμένη στην Βασίλη Τσιτσάνη.
 • Δημιουργία ιστοσελίδας της Αδελφότητας από το Δ.Σ., χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
 • Κατασκευάστηκαν μαγνητάκια με φόντο την Αγία Παρασκευή και το κέντρο του χωριού.
 • Συνάντηση με τους νέους του χωριού στο χωριό
 • Συμμετοχή του Προέδρου της Αδελφότητας σε συνάντηση φορέων των χωριών του Ξηροβουνίου.

Στη συνέχεια έγινε ο οικονομικός απολογισμός. Το απερχόμενο ΔΣ αφήνει οικονομικό υπόλοιπο για την επόμενη χρήση το ποσό των 6.100,83€. Ακολούθως πήραν το λόγο ο Κώστας Αναγνωστάκης, ο Σπύρος Μάνος, ο Κων/νος Πλαστήρας, ο Κων/νος Μάνος και έκαναν εποικοδομητικές προτάσεις

Αφού έγινε η έγκριση των πεπραγμένων του Δ.Σ. από τους παρευρισκόμενους, ακολούθησαν αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ. Επειδή δεν υπήρξαν νέες υποψηφιότητες , παρά μόνων αυτών που συγκροτούσαν το προηγούμενο Δ.Σ. , αυτό είχε ως συνέπεια το νέο Δ.Σ. να απαρτίζεται από τα ίδια μέλη εκτός του Σταύρου Νεκτάριου ο οποίος στρατεύτηκε. Ο Νίκος Κανέλης εκδήλωσε την επιθυμία να είναι υποψήφιος και αυτό έγινε αποδεκτό από όλους με μεγάλη ευχαρίστηση. ΄Ετσι έλαβε τέλος η Γ.Σ., αποχώρησαν οι παρευρισκόμενοι, αφού προηγουμένως ο Πρόεδρος της Αδελφότητας ευχαρίστησε τους απανταχού Ροδαυγιώτες για τη μεγάλη συνεισφορά τους στην έκδοση της εφημερίδας, την Αικατερίνη Αράπη για τη συνεχή 40ετη προσφορά στην Αδελφότητα, και τους παρευρισκόμενους για τη θυσία που έκαναν να παρευρεθούν στη συνάντησή μας. Ακολούθησε συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. με σκοπό τη συγκρότησή του σε σώμα. Το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος:               Βασίλης Οικονόμου

Αντιπρόεδρος:      Ελένη Πλαστήρα

Γεν. Γραμματέας:  Σπύρος Μάνος

Ταμίας:                     Κων/νος Μάνος

Μέλη:                       Γιαννούλα Πηνελόπη

                                  Αρετή Οικονόμου

                                  Νίκος Κανέλης