ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Για να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις της Αδελφότητας επιλέξτε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και κατόπιν ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

΄Εκδοση πεντάτομου έργου που αναφέρεται στη Ροδαυγή

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κυκλοφορήσει το 5τομο έργο που αναφέρεται στη Ροδαυγή Άρτας.
Η Νησίστα (Τόμος 1). Ι. Γενικά (Η Ροδαυγή, Φυτικός κόσμος, ζωικός κόσμος), ΙΙ. Υλικός βίος (Κατοικία, ένδυμα, τροφές)
Η Νησίστα (Τόμος 2). ΙΙΙ. Επαγγελματικός βίος, IV. Κοινωνική οργάνωση
Η Νησίστα (Τόμος 3). V. Πνευματικός βίος Ι. (1. Θρησκεία, 2. Μαγεία, μαγικές συνήθειες, δεισιδαιμονίες, 3. Μαντική, 4. Αστρολογία & Μετεωρολογία, 5. Λαϊκή ιατρική, 6. Μύθοι, Παραμύθια, 7. Παραδόσεις, 8. Παροιμίες, 9. Αινίγματα, λογοπαίγνια, 10. Ευχές, προπόσεις)
Η Νησίστα (Τόμος 4). VI. Πνευματικός βίος ΙΙ. (11. Από το γλωσσικό θησαυρό, 12. Γενεαλογίες)
Η Νησίστα (Τόμος 5). VII. (13. Δημοτική ποίηση. Μουσικοί. Μουσική και χοροί)

Όσοι επιθυμούν να το αποκτήσουν ας επικοινωνήσουν μαζί μου στο τηλ.: 6977356511 ή στο mail: gkomzias@gmail.com
(θα τυπωθούν τόσα αντίτυπα όσες κι οι παραγγελίες)--

Γεώργιος Κομζιάς
Εκπαιδευτικός Π.Ε.

΄Εντονες ήταν οι βροχοπτώσεις στο χωριό το τριήμερο 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συμβούν πολλές κατολισθήσεις.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ η Γενική Συνέλευση καθώς και η εκλογή του νέου Δ.Σ.

    Περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

4η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία και με την διαπίστωση ότι η γαστρονομία της Άρτας μπορεί να αποτελέσει το κορυφαίο εξαγώγιμο προϊόν της περιοχής μας πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο η 4η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου, Ελιάς, η οποία για πρώτη φορά «ταξίδεψε» στην Αθήνα.

Το Ζάππειο κατακλύστηκε από γεύσεις και αρώματα της Άρτας, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων, με τη συνδιοργάνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρθηκε στους στόχους που έχει αυτή η γιορτή και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της τόσο επιτυχημένης εκδήλωσης.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ενημερωτική ημερίδα από εξειδικευμένους επιστήμονες του πρωτογενούς τομέα, καθώς και γνωριμία του κοινού της Αθήνας με τοπικές συνταγές της Άρτας, που είναι βασισμένες στα προϊόντα στα οποία είναι αφιερωμένη η Γιορτή. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Άρης Ραβανός.

Ο Δήμος Αρταίων ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση της 4ης Γιορτής Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου, Ελιάς. Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και όλους τους Συλλόγους Αποδήμων Ηπειρωτών και τις Αδελφότητες Αποδήμων Ηπειρωτών της Αττικής που έδωσαν το «παρών».

Με τη συμμετοχή χιλιάδων χωριανών και επισκεπτών πραγματοποιήθηκε η 9η γιορτή κάστανου και τσίπουρου.

Στα πλαίσια της γιορτής κάστανου και τσίπουρου πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημοτικό σχολείο Πιστιανών ημερίδα με θέμα: "ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΤΩΝ ΩΡΕΩΝ", με τη συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων Ροδαυγής και Πιστιανών. Λόγω του ενδιαφέροντος των εισηγήσεων η παρουσία ατόμων και από τα δύο χωριά ήταν πολύ μεγάλη. Παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες από όλους τους εισηγητές, για τις καλλιέργειες που μπορούν να γίνουν στα μέρη μας. Ας ελπίσουμε ότι πολλές από αυτές θα βρούν εφαρμογή στις καλλιέργειες που γίνονται στα μέρη μας.  1. Ο Γιώργος Λαμ. Δημόπουλος, κάτοικος Τορόντο, προσέφερε το ποσό των 3.2000€ στο εκκλησιαστικό συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής για να τοποθετηθούν δύο ακόμη καμπάνες στο υπάρχον καμπαναριό. Η τοποθέτηση έγινε, παραμένοντας στη θέση της και η υπάρχουσα καμπάνα. ΄Ετσι θα υπάρχει η δυνατότητα να ακούγονται διαφορετρικοί ήχοι.